Tekort aan personeel zomer 2022

Aankomende zomer zitten wij op diverse dagen met een tekort aan personeel. Dit komt door een combinatie van factoren. Waarnemend huisarts Marit Henneveld zal per 1 juli niet meer als vaste waarnemer voor onze praktijk werken. Daarnaast is er landelijk een tekort in de zorg waaronder ook huisartsen en doktersassistentes. Waar we eerder tijdens onze geplande vakanties vervanging konden vinden is dat dit jaar een groot probleem.

Hierdoor zijn wij genoodzaakt om op verschillende dagen, in met name juli en augustus, een (semi) spoed spreekuur te draaien. Dit geldt voor zowel de huisartsen als de assistentes. Er zijn dan per dag minder plekken beschikbaar voor geplande, niet spoedeisende, consulten.

Telefonisch is de praktijk bereikbaar zoals u van ons gewend bent. De assistentes zullen mogelijk meer vragen aan u stellen om in te schatten op welke termijn u op het spreekuur gezien moet worden. Bij twijfel wordt dit natuurlijk in overleg met één van onze huisartsen gedaan. Voor urgente problemen zullen we altijd beschikbaar zijn.

Dit betekent ook een extra druk op de assistentes door langere telefoongesprekken waardoor de wachttijden aan de telefoon langer kunnen zijn. Door meer zorgvragen telefonisch af te handelen kan het zijn dat u later op de dag terug gebeld wordt dan dat u van ons gewend bent.

Om de wachttijden aan de telefoon te beperken vragen wij u herhaalrecepten in te spreken op de receptenlijn (keuze 2), via uw patiënten omgeving aan te vragen of uw aanvraag per mail in te dienen.

Daarnaast willen wij u attenderen op de mogelijkheid van een e-consult via onze online patiëntomgeving. U kunt online een vraag stellen en dan krijgt u digitaal antwoord van de huisarts, over het algemeen uiterlijk de volgende werkdag (vaak al dezelfde werkdag als de vraag voor 11 uur gesteld is). Het is ook mogelijk om een foto mee te sturen, waardoor het een snelle manier is om bijvoorbeeld een huidprobleem te laten beoordelen. Indien blijkt dat het om een probleem gaat waar een uitgebreider gesprek over gevoerd moet worden dan zal de huisarts u voorstellen om een afspraak te maken op het spreekuur of telefonische spreekuur.

Registratie patiënten omgeving: Patiëntenomgeving – Huisartsen de Burgt in Barneveld (uwzorgonline.nl)

Wij hopen op uw begrip en wensen u via deze weg vast een mooie zomer toe.

Team huisartsen de Burgt

Nieuws | Link van dit artikel